Dzisiejszy świat pełen nowoczesnych technologii i rozwiązań, przenosi wiele stref naszego życia do sfery wirtualnej. Kontakt ze znajomymi, dzielenie się wspólnymi chwilami czy zdjęciami nigdy nie był tak łatwy. Mimo ogromnego ułatwienia w komunikowaniu się, wyłamuje się coraz większa grupa ludzi, którzy ponad wszystko szanują sobie swoją prywatność, swoje chwile i dane wrażliwe. Coraz więcej ludzi, idąc na przeciw trendom i modzie bycia nieustannie online, decyduje się na skasowanie konta na prawdopodobnie najpopularniejszym portalu społecznym – Facebooku. Jak dezaktywować konto na fb, a jak je usunąć, dowiesz się czytając poniższy wpis.

Dezaktywacja a usunięcie konta na fb

Jak dezaktywować konto na fbMusimy najpierw wyjaśnić sobie różnicę między Dezaktywacją konta Facebook, a Usunięciem konta Facebook. W przypadku dezaktywacji konta, masz możliwość ponownie je aktywować i odzyskać pełen dostęp do stanu sprzed dezaktywacji. Przez ten czas jednak inni nie mogą wyświetlać twojej osi czasu, a twoje konto nie widnieje w wynikach wyszukiwania, historia wiadomości będzie nadal dostępne dla twoich znajomych w ich kopii konwersacji. Usunięcie konta nie będzie jednak odwracalne, a wraz z usunięciem konta twoje dane zostaną trwale zatracone. Należy pamiętać, że usunięcie niektórych informacji z baz danych może trwać do 90 dni, w tym czasie jednak nie będą już dostępne publicznie na Facebooku. Niektóre dane, takie jak historia wiadomości nie są przechowywane jedyne na twoim koncie, dlatego twoi znajomi będą mieli dalej do nich dostęp.

Jak dezaktywować konto na fb?

Musisz kliknąć strzałkę w dół znajdującą się w okolicach prawego górnego rogu strony. Następnie wybierz ustawienia. Kliknij opcje ogólne. Następnie opcję zarządzaj swoim kontem, a następnie dezaktywuj konto, i postępuj zgodnie z wyświetlonymi instrukcjami.

Jak usunąć konto na fb?

Kliknij strzałkę w dół znajdującą się w okolicach prawego górnego rogu strony. Następnie wybierz opcje twoje informacje na facebooku, kliknij usuń konto i informację, a następnie usuń konto. Jeżeli chcesz anulować usuwanie swojego konta na fb, masz na to 30 dni. Zaloguj się ponownie na swoje konto i kliknij opcję Anuluj usunięcie.

[Głosów:1    Średnia:5/5]

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here